Testa storspelen – på Gamex-mässan

SPELA

Playstation Vita, Mass effect 3 och Modern warfare 3 kommer vara spelbara på årets mässa

1 av 5

Nästa månad är det dags för andra upplagan av Sveriges spelmässa Gamex igen.

Och redan nu står det klart att fler spel och utvecklare kommer finnas på plats än ifjol.

– Det kommer bli riktigt bra i år, säger Gamex projektledare Gital Al-Ebeyawi.

3 november sparkar Sveriges enda riktiga spelmässa igång igen. Under fyra dagars tid får tusentals svenskar chansen att prova på de hetaste kommande spelen samt träffa välkända utvecklare.

Under en begränsad tid kommer det finnas möjlighet att kika närmare på Sonys nya bärbara konsol, Playstation Vita, som släpps tidigt nästa år. Den sportintresserade kan även notera att hockeylegendaren Börje Salming kommer vara på plats i EA:s monter under invigningsdagen.

Fler spel i år

Dessutom får mässbesökarna möjligheten att testa ”Mass effect 3”, ”Modern warfare 3”, ”Need for speed: The run” och ”Halo anniversary”. Fler spel kommer utannonseras inom kort. Klart är att det kommer finnas fler spelbara spel i år än på fjolårets upplaga.

– 2010 så var de flesta lite oroliga för hur det skulle gå med mässan, man visste inte hur mycket det skulle satsas på den egentligen, säger Gamex projektledare Gital Al-Ebeyawi. Det som är nytt för i år är att bolagen går in med en satsning på ett annat sätt. Som det ser ut nu så flyger det hit otroligt många utvecklare. Vårt schema på vårt scenområde Stars on stage är redan fullbokat. Activision kommer med några, Electronic Arts kommer med några, Warner Bros kommer med några. Det kommer bli riktigt bra i år.

Vill locka Blizzard

Vad är den viktigaste läxan från förra året?

– Jag tyckte jag lärde mig en hel del. Folk vill ju se fler nyheter, så är det ju. Och det är svårt. Man ska inte förväxla oss med E3, vilket väldigt många gör. Det här är absolut inte samma sak. Vi försöker till exempel få hit Blizzard, men vi vet inte om det går förrän efter Blizzcon.

Finns det något fokus på svenska spel?

– Ja, det som är lite annorlunda det här året är att Paradox Interactive kommer gå in i mässan som ett paraply. Där kommer vi ha en liten, liten tävling där tre personer kommer ha möjlighet att visa det de utvecklat och stå i deras monter. Så det kommer vi försöka lägga upp på hemsidan nu i veckan.

Jonas Högberg