”Nästa Xbox släpps 2013”

SPELA

Branschkällor skvallrar

Foto: FRAMTIDENS SPEL? Bilden är tagen från en teknikdemo spelföretaget Epic visat upp som ett exempel på framtidens spelgrafik.

Xbox 360 har sex år på nacken.

Frågorna om när nästa generations Xbox kommer börjar hopa sig.

Pålitliga branschkällor säger nu att det ännu är två års väntan kvar.

Branschsajten Develops källor har redan avslöjat att spel till Playstation 4 är under utveckling och att konsolen inte beräknas släppas förrän tidigast 2014.

Något som bäddar för Microsoft. Develop har nämligen frågat ut flertalet källor inom spelbranschen om den amerikanska teknikjättens nästa konsol, och de menar att den antagligen kommer utannonseras på E3 2013 – för att släppas några månader senare samma år.

Allt pekar på julhandeln 2013

De tillfrågade är allt från chiptillverkare till utvecklare av mellanprogramvara. De menar att det förvisso inte är omöjligt att nästa generations Xbox släpps samma år som Playstation 4, men att allt pekar mot att Microsoft satsar på julhandeln 2013.

Develop har även tagit del av information om nästa ”Fable”-spel, som just nu går under projektnamnet ”Fable next” och planeras släppas tillsammans med den nya konsolen.

Dessutom säger en källa att en av Electronic Arts studios redan har tillgång till ”Xbox Nexts” teknologi. Något som EA dementerat.

Jonas Högberg