Sony: PS3-attacken var ingen stor grej

SPELA

”Det här händer hela tiden”

Hackandet av Playstation Network i våras gjorde 70 miljoner användare arga och oroliga.

Men nu när det gått ett halvår fokuserar Sony på de positiva effekterna istället.

Som tre miljoner nya konton, och en hel drös med gamla, oanvända som aktiverats igen.

Man kan tycka att det oerhört pinsamma säkerhetsintrånget i miljontals Playstation Network-konton i våras borde ha satt sina spår hos Sony.

Men när spelföretaget i en ny intervju diskuterar det månadslånga uppehållet för onlinetjänsten så är det i oväntat positiva ordalag. Sonys chef för globala affärsstrategier, Soichiro Saida, menar i en intervju med Techradar att man snarare tjänat på det hela.

Intäkterna har ökat

– Vårt avbrott har väckt alla vilande kunder, vi har förbättrat plattformen, innehållet, och tillgången till det, säger han.

Saida säger även att Sonys spelintäkter har ökat med 14 procent, och att en av anledningarna är de presenter (bland annat gratis spel) man delade ut till användarna när PSN gick online igen. De nya säkerhetsåtgärderna ska också ha reparerat förtroendet för Sony.

”Ingen stor grej”

– Nätverksföretag blir hackade hela tiden, men gör de en stor grej av det? Det här händer hela tiden, det hände oss, och det är upp till oss att förse kunderna med information, och se till att de får sina uppgifter skyddade.

Förra månaden avslöjade Sonys högste chef Howard Stringer att PSN fått tre miljoner nya konton sedan tjänsten aktiverades igen i maj.

Jonas Högberg