”Wii U:s sista jul i handeln”

SPELA

Fortsätter sälja trögt – utklassad av Playstation 4

1 av 10

Det går, som bekant, inte särskilt bra för Nintendos senaste spelkonsol Wii U.

Nu dömer branschveteraner ut konsolen och dess framtidsutsikter fullständigt.

Det ser inte ut att finnas någon ljusning i sikte för Wii U. Konsolen säljer fortsatt katastrofalt dåligt, och har efter ett år i handeln bara sålts i 4,1 miljoner exemplar, enligt VG Chartz.

Sony å sin sida har sålt 2,1 miljoner Playstation 4 på två veckor. Det meddelade teknikjätten häromdagen.

”Misstag att bemöta PS4”

Allt fler börjar nu vädra sina åsikter om Nintendos misslyckande. Den senaste i raden av olyckskorpar är Kenny Linder, som var med och utvecklade Playstation Vita-spelet ”Little deviants”. Linder skrev ett långt inlägg på spelforumet Neogaf som han sedan valde att censurera, men sajten Nintendo Life hann kopiera de syrliga kommentarerna.

Linder påpekar bland annat att det var dumt av Nintendo att släppa det stora Wii U-hoppet ”Super Mario 3D world” samtidigt som Playstation 4 släpps i Europa, och att återförsäljarna snart kommer börja plocka bort Wii U-prylarna från sina hyllor.

”Spelen kommer läggas ner”

– Om konsolen försvinner från hyllorna så är den död, skriver Linder. Jag är fortfarande övertygad i min galna hjärna att Wii U inte kommer att få se ytterligare en jul bortom den här. Framtida spel kommer flyttas till andra format eller läggas ner.

Branschveteranen Jason Rubin, före detta chef på Naughty Dog och THQ, är också besviken på Nintendo. I en intervju med Gametrailers avslöjade han att han anser Nintendo vara ”irrelevanta” när det gäller hårdvarumarknaden.

Rubin anser dessutom att Nintendo borde släppa sina exklusiva spel till de konsoler och spelsystem där spelarna finns.