Husägare avlossade skott – trodde pokémonspelare var tjuvar

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelet fortsätter att skapa udda händelser

1 av 3

Skottlossningar, uppsägningar och porrappar.

Pokémon fortsätter att skapa rubriker världen över.

I Florida sköt en husägare mot två pokémonjagande tonåringar för att han trodde att var tjuvar, rapporterar BBC.

Det råder fortfarande fullständig pokémonmani i världen. Servrarna är igång igen och de miljontals spelarna kan nu ägna sina dagar åt att ta upp jakten på de färgglada varelserna. Spelet har också lett till flera olyckliga händelser.

I Florida misstog en husägare två tonåringar för tjuvar och valde att skjuta mot deras bil, rapporterar BBC.

Enligt BBC skadades inte tonåringarna i skjutningen men bilen fick punktering. Mannen förklarade att han sköt för att de vägrat stanna bilen.

Efter händelsen har Floridapolisen skapat ett antal riktlinjer för pokémonspelare. Där uppmanas spelare bland annat att inte köra, cykla eller åka skateboard när de spelar och att tänka på att inte gå in på privat mark, rapporterar BBC.

Pokemon blir porr

Fejkversioner av spelet har dykt upp, rapporterar Independent. För tillfället finns 125 oäkta versioner av spelet. Vissa av de falska pokémonapparna låser telefonen och gör så att annonser för porr klickas upp på skärmen.

För att undvika att din telefon drabbas bör du endast ladda ner spelet från trovärdiga källor. Se också till att läsa recensionerna på appen innan du bestämmer dig för att ladda ner den, tipsar Independent.

Sa upp sig – för att spela pokémon

Det finns också de som tagit steget längre i sitt spelande. Som den 24-åriga Tom Currie från Nya Zeeland. Han sa upp sig från sitt jobb som barista och bartender för att istället bli pokémonjägare på heltid, skriver BBC.

Toms numera förra chef har önskat honom lycka till i jakten och än så länge har Tom lyckats fånga in 91 av de 151 pokémon som finns i spelet.

Till BBC säger han att det är härligt att promenera runt och se städer han aldrig varit i förut. Planen är att börja jobba igen när han lyckats fånga alla pókemon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Pokémon

Florida

USA