Tusentals ville fånga pokémon på Gärdet

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Första stora Pokémon Go-evenemanget i Sverige en succé

1 av 3

Spelet Pokémon Go har tagit över världen och så även Gärdet i Stockholm.

Fredagens event ”Pokémon Go night tour” blev en succé.

– Min förväntning var att 200 personer skulle komma, säger arrangören Josefin Svensson.

Under fredagskvällen samlades tusentals pokémonjägare på Gärdet i Stockholm för att delta i Sveriges första Pokémon Go-event.

Lagmedlemmar i Valor, Mystic och Instinct var alla där för att ta över pokémongym och hitta nya fiktiva djur till sin samling. Många var klädda i sitt lags färger, andra som Pikachu.

Bakom evenemanget står Josefin Svensson. När hon för en vecka sedan bjöd in sina vänner till en spelkväll på Gärdet tackade alla nej. Istället tackade över 4 000 okända personer ja.

– Min förväntning var att 200 personer skulle komma hit och att vi skulle snacka. Att jag skulle skaka hand med alla. Men, ja min förväntningar är att alla ska ha kul ikväll och göra det bästa av situationen, säger hon.

På plats fanns även teleoperatören 3 och delade ut fräscha batterier till deltagarna. Även dryck och popcorn fanns att tillgå och för musiken stod DJ:n Yuniko.

Hela kontoret spelar

För att samla alla de entusiastiska jägarna som ville spela i sommarkvällen fixade Josefin Svensson tre lagambassadörer. Sofia Jernberg, Andrea Fors och Hampus Sandén guidade sina lag mot seger. Men är också de hängivna spelare som anpassat dagarna efter succéspelet.

– Mina lunchpromenader har inte funnits innan men nu är hela kontoret ut och fångar pokemon. Jag tycker det är fantastiskt att se, säger Hampus Sandén.

– Jag har sommarlov just nu så jag kan fånga många pokemon. Om jag går upp klockan tio så är mitt batteri slut klockan ett, säger Sofia Jernberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM