”Ingen rök utan eld”

avAlfred Holmgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Sony Ericsson-chefen bekräftar
Playstation-telefon – nästan

Foto: Engadget
Är det här den kommande Playstation-telefonen?

Världen väntar otåligt på att Playstation-telefonen ska utannonseras.

Det har inte gått Sony Ericsson förbi.

Välkommen till avsnitt 254 i såpan om Sony och deras kommande bärbara konsoler.

Resumé: det har ryktats om en Playstation-telefon ett bra tag nu, och det ser även ut att vara ställt bortom allt rimligt tvivel att Sony tänker konkurrera med plattformar som Iphone och Nintendo 3DS genom att lansera en PSP2.

Spelfokuserad mobil

Nu säger Sony Ericsson-chefen Bert Nordberg till Wall Street Journal att ”det är en massa rök, och det måste finnas en eld någonstans” – apropå ryktena om en spelfokuserad Sony-telefon. Dagens pekskärmstelefoner är inte ”optimerade för spel”, påpekar Nordberg. Vilket bara får bilden ovan (som Engadget lovar är den kommande Playstation-telefonen) att kännas ännu mer trovärdig.

Vidare rapporteras att Sony Ericssons kommande spelmobil kan ingå i Xperia-serien och baseras på Googles mobila operativsystem Android.

PSP2 också på gång

Samtidigt hävdar VG247 att de kommit över helt äkta bilder på ett tidigt utvecklingskit för PSP2-spel. PSP2 är vad man i folkmun kallar uppföljaren till Sonys bärbara konsol PSP – och har därmed inget med Playstation-telefonen att göra. Istället ser det ut att bli en renodlad, och vansinnigt kraftfull, spelmaskin.

Enligt sajten är PSP2 utrustad med HD-skärm, oerhört hög prestanda, två analoga spakar, två kameror, mikrofon och – som väntat – ett rörelsekänsligt område på enhetens baksida.

Men när släpps den då? Den frågan får fortsätta agera cliffhanger ett tag till.

Publicerad: