Etta på Itunes – tack vare ”Call of duty”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Svenske Tobias är internets nya Youtube-sensation

Foto: Magnus Liam Karlsson

Nästan en kvarts miljon människor följer honom på Youtube.

Och förra veckan toppade den okände svensken Itunes med sin första singel.

– Det är ju helt sjukt kul, säger Tobias ”Tejbz” Öjerfalk från Boden.

Tobias Öjerfalk, 22, skapade sin egen sida på Youtube där han laddar upp sina matcher i spelet ”Call of duty”, kommenterar dem och hjälper andra med tips och trick. I skrivande stund är det 241 898 personer som prenumererar på Tejbz Youtube-sida. Som visar att de uppskattar det han gör för dem.

Vad är det du ger alla de där människorna som kollar på dina klipp?

– Alltså, i början lade jag ju bara upp filmer när jag fått bra gameplay och så, berättar Tobias. Jag förklarade exakt vad jag gjorde och vad som hände i matchen. Jag gav inte något av mig själv. Men nu har jag gått ifrån det. Jag kan snacka om vad som helst, träning och gym, det är väl det som är grejen.

Sveriges Chuck Norris

Tejbz Youtube-sida vittnar ganska starkt om hans säregna personlighet, det som gett honom så många fans. Bland annat kan man läsa att han är ”Sveriges svar på Chuck Norris”.

– Det var någon som skrev det i en kommentar så jag lade dit det ganska nyligen, skrockar Tobias. Det tyckte jag var askul. Det är väl några som skrattar åt det men det är ju bara på skoj. Chuck Norris är ju som en kult, rolig i sig. Så då tänkte jag, vad är en svensk Chuck Norris?

En annan sak som förknippas starkt med Tejbz är hans oneliner ”To tha face” som gamers världen över både fruktar och älskar. Fruktar eftersom den alltid ackompanjerar ett lyckat ”headshot” från Tejbz under ”Call of duty”-matcher. Älskar eftersom han alltid använder en gäll och pipig röst.

Redan Itunes-stjärna

Tejbz förnekar sig inte. Han har på sig en t-shirt som skriker ut hans signum under vår intervju, och för bara någon vecka sedan låg han etta på svenska Itunes försäljningslista med sin första singel. Namnet på låten? ”To tha face”, förstås.

– Det är ju helt sjukt kul, säger Tobias förundrat. Jag trodde ju aldrig att den skulle komma i närheten av topplistan. Och igår så körde de den på P3. Jag var helt i chock.

Kommer du fortsätta på det här spåret och göra mer musik?

– Det här är ju så nytt för mig. Jag ville ju bara göra en bra video och en rolig gamer-anthem-låt och så. Om folk tycker om den så mycket som det verkar så varför inte?

Jonas Högberg

Publicerad: