Nya rollspelet baseras på ”Game of thrones”

SPELA

Game of thrones-spelet inspireras av Mass effect

Foto: Sean Bean som Eddard Stark i HBO-serien ”Game of Thrones.”

Första boken i hyllade fantasyserien ”Sagan om is och eld” har redan fått en Emmy-belönad tv-serie i HBO:s regi uppkallad efter sig – och ett strategispel.

Men det slutar inte där för ”Game of thrones”. Nu bäddas det för ett nytt spel.

Den här gången med ”Mass effect” som inspirationskälla.

”Game of thrones” är överallt just nu. HBO håller som bäst på med att producera den andra säsongen av tv-serien, och för bara några dagar sedan släppte spelföretaget Cyanide ett strategispel till pc, ”Game of thrones: Genesis”, som är ett slags prequel till den första delen i George R R Martins fantasy-svit, ”Sagan om is och eld”.

Skådisar från serien

Nu avslöjar Kotaku att Cyanide även utvecklar ett rollspel i ”Mass effect”-stil som ska bygga på den första boken i serien. Spelföretaget har jobbat på båda spelen i flera års tid, till en början utan vetskap om HBO-serien.

Det nya spelet fokuserar på två helt nya karaktärer som på sina respektive håll kommer följa händelserna i boken, och även interagera med karaktärerna därifrån. Cyanide har lyckats teckna ett avtal med HBO sent i produktionen, vilket nu tillåter dem att använda sig av några av skådespelarna från tv-serien.

Liknar första ”Mass effect”

Gällande spelets strider så jämför gärna Cyanides studiochef Yves Bordeleau dem med ”Star wars: Knights of the old republic”.

– Du pausar spelet för att ge order, men det pausar inte egentligen, det saktar bara ner tiden, säger Bordeleau till Kotaku. Du kan se en attack komma och reagera på den. Det är mindre action än i ”Mass effect 2”, det liknar mer ”Knights of the old republic” och det första ”Mass effect”. Allt handlar egentligen om storyn.

Bordeleau avslöjade även att vissa val man gör kommer påverka spelets story, och att det rent estetiskt och berättarmässigt kommer påminna om kultspelet ”Planescape: Torment”.

Cyanide hoppas kunna släppa spelet tidigt nästa år.

Jonas Högberg