”Minecraft” kommer till Iphone och Ipad

SPELA

Svenska miljonsäljaren
bärbar för första gången

Indiespelet ”Minecraft” har redan sålts i häpnadsväckande 1,3 miljoner exemplar. Och fler lär det bli – i år lanseras nämligen succén till Apples bärbara plattformar.

Om en dryg vecka samlas Hollywood-eliten för att dunka rygg och dela ut guldstatyetter på anrika Kodak theatre i Los Angeles.

Bara ett par dagar senare befinner sig Markus Persson några mil norrut, i San Francisco, för att närvara vid indiespelens motsvarighet till Oscarsgalan: Independent Games Festival.

Nominerad till stora priset

Persson har, med sin exempellösa superhit ”Minecraft”, chansen att kamma hem IGF-galans stora pris – precis som svenske Erik Svedäng gjorde med ”Blueberry garden” för två år sedan.

”Minecraft”-betan – nej, spelet är inte färdigställt än – har idag nära fem miljoner registrerade användare, med totalt 1,3 miljoner sålda exemplar, rapporterar Gamasutra. Och enligt samma sajt har Markus Perssons nystartade spelstudio Mojäng ännu större planer. Innan året är slut ska de nämligen ha lanserat ”Minecraft” till Iphone och Ipad.

Spela hade scoopet

Vilket du förstås redan visste om du var med när Persson chattade med Aftonbladets läsare ifjol – men det är först nu som planerna är officiella. I chatten avslöjade han även att den färdiga versionen av ”Minecraft” kommer ha någon form av story, samt att mängden innehåll kan komma att fyrdubblas. Dessutom fick vi veta att Mojäng även har ett nytt spel på gång.

Men så länge framgångarna fortsätter lär de ha händerna fulla med ”Minecraft” ett bra tag framöver.