Verkliga Lara Croft får dela ut drinkbiljetter

Foto: Det här är nya Lara Croft, brittiska gymnasten Alison Corrall, 23.
SPELA

Hon tog min arm och sen gick vi.

Hon hade inget namn, men massor av fräknar och en spetsig näsa. Vi promenerade tätt ihop, som genom ett omslag till en Bob Dylan-skiva. För stolta för att notera ett ösregn.

Herregud, vilken kliché. Tänkte jag när jag vaknade.

Å andra sidan – på den punkten mötte jag min överkvinna, senare samma dag. En receptionist från södra England.

Alison Carroll uppträdde en gång framför Prins Charles. Hon kommer från en stad ingen känner till och har representerat det brittiska landslaget i gymnastik. Ända sedan hon var liten, säger Alison, har hon drömt om att bli en actionhjältinna. Fram till häromdagen gjorde drömmen halt vid receptionen på en golfklubb, där hon jobbade.

Men det är inte därför hennes namn helt plötsligt får över två miljoner träffar på Google. Det är inte därför hon plötsligt får ge tv-intervjuer.

Utan för att 23-åringen poserar i hotpants, höga svarta stövlar och håret hårt knutet i hästsvans. Alison har vunnit en tävling. Hon är "Tomb raiders" nya posterflicka, en livs levande Lara Croft.

Drömmen blev sann.

Nu ska hon genomgå militär träning och studera arkeologi. För att vara som spelfiguren Lara Croft på riktigt, liksom.

– Lara är självsäker, hon är självständig, säger hon till pressen. Alison citeras och ställs ut på allt från flåsiga grabbhemsidor till BBC.

För allt är ju bara ett skickligt marknadsföringstrick, några månader före premiären av nya spelet "Tomb raider: Underworld".

Den glamourösa inledningen på livet som Lara Croft kommer att bytas ut mot en mässa i Polen där hon får dela ut drinkbiljetter. Fotograferas tillsammans med svettiga män. Hjula några gånger inför kamerablixtarnas smatter.

Härnäst vill Alison bli filmstjärna, drömmarna tar ju aldrig slut.

Själv hoppas jag på en ny promenad i regnet med den namnlösa.

Hon med fräknarna.