’Lohan stämde Rockstar för uppmärksamheten’

SPELA

Likheterna med GTA-karaktär påstås vara minimala

1 av 4 | Foto: Lindsay Lohan.

Tidigare i somras stämde skådespelerskan Lindsay Lohan spelstudion Rockstar för att olovligen ha baserat en karaktär i spelet på henne.

Men Rockstar sätter nu hårt mot hårt.

Och hävdar att Lohan stämt företaget för att få uppmärksamhet.

I början av juni lämnade Lindsay Lohans advokater in en stämningsanmälan mot spelstudion Rockstar och dess ägare Take-Two. Lohan menar att karaktären Lacey Jonas i ”Grand theft auto V” olovligen baserats på hennes utseende och persona.

Avfärdar anklagelserna

Rockstar har underlåtit att svara tills nu. Och enligt Associated Press har spelföretaget inte några planer på att foga sig. Istället vill de få målet avskrivet – då man anser att Lohan stämt dem av ”publicitetsskäl”.

Take-Two säger att skådespelerskans namn, röst eller likhet inte använts i skapandet av Lacey Jonas, och att de enda attributen de har gemensamt är att båda är unga, blonda kvinnor.

Typiska Lohan-attribut

Andra är inte lika säkra. Time Magazines Sarah Miller menar att Jonas och Lohan är påfallande lika. ”GTA V”-karaktärens röst och tonläge tycks vara väldigt likt ”Mean girls”-stjärnans, detsamma gäller sättet de båda uttrycker sig. Dessutom är Jonas krävande och arrogant, vilket Miller anser vara typiska Lohan-attribut.