Hackare tar på sig Pokémon Go-krasch

SPELA

Hotar sänka succéappen igen

1 av 4

När Pokémon Go kraschade i helgen utbröt kaos.

Nu tar hackergruppen PoodleCorp på sig haveriet av den enormt populära appen, skriver Independent.

”Det här var bara ett litet test, vi ska göra något mer storskaligt snart”, skriver användaren XO.

Den stekheta Pokémon Go-febern fortsätter.

I dagarna lanserades Nintendo-appen i 26 nya länder - sedan kraschade servrarna. Spelare i både Europa och USA  kunde inte starta spelet och enligt flera rapporter berodde haveriet på överbelastning.

Nu hävdar cyberkollektivet PoodleCorp, som tidigare attackerat youtubegiganten Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, att kraschen var deras verk.

”Pokémon Go Offline”, skriver gruppen på twitter.

Några timmar senare var spelet åter igång.

Japanskt par räddades

Pokémon Go ligger redan bakom mängder av kaotiska nyhetsrubriker och spelet fortsätter att orsaka dramatik. 

I lördags räddades ett japanskt par av polis efter att de hade promenerat in i en hårt trafikerade vägtunnel i Barcelona i sin jakt på de eftertraktade små djuren, skriver The Local.

Polisen trodde först att paret var vilse eftersom de irrade omkring på vägen med sina telefoner i högsta hugg. Om de fick med sig några pokémon ur tunneln är inte känt.

Bieber spelade i New York

Pokémon Go har lockat miljontals spelare världen över.

En av dem är Justin Bieber, 22, som enligt Göteborgs-Posten gjorde allt i sin makt för att fånga den sällsynta pokémonen Gyarados i New York i helgen.

Popstjärnan ska ha skjutsats till Central Park där han klev ur bilen tillsammans med sex livvakter. Enligt vittnen utbröt inte den vanliga Bieber-hysterin – alla i närheten var upptagna med att fånga pokémon.

Samtidigt har spelares längtan efter att catch 'em all skapat en andrahandsmarknad för Pokémon Go-konton. På Craigslist och Facebook säljs framgångsrika konton för tusentals kronor, rapporterar Fortune.

Ett konto på nivå 21 med en Dragonite klubbades ut för över 3000 kronor.

Del i Israel-Palestina-konflikten

Israels president Reuven Rivlin är också ett fan. Trots att appen ännu inte släppts i Israel postade ledaren nyligen en bild på sitt mötesrum på Facebook. På mattan satt en Meowth.

Pokémon Go har dessutom fått en mörkare sida sedan den blivit en del i den komplicerade Israel-Palestina-konflikten, skriver News.com. Flera användare i området har publicerat bilder på Pokémon placerade i sönderbombade byggnader.

Israeliska försvarsmakten har varnat sina soldater för att använda appen på militärbaserna eftersom den kan avslöja var de befinner sig.

ARTIKELN HANDLAR OM