STAR WARS KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC II: THE SITH LORDS

Publicerad:
Uppdaterad:

För länge sedan, i en galax? Okej, historien kan vi redan. Men striderna mellan gott och ont i den härjade Star Wars-galaxen rasar obönhörligt vidare. ”Knights of the old republic II” tar vid där den briljanta ettan slutade, ett antal tusen år innan den första Star Warsfilmen.

Du är den enda överlevande efter den massiva fiendeattacken i slutet av förra spelet. Utan minne stapplar du iväg för att ta reda på vad som hänt, samtidigt som du försöker hitta pusselbitarna som talar om vem du egentligen är. Målet är förstås att krossa Siths mörka lakejer.

Precis som i föregångaren kan du njuta av känslan av att det är du som styr handlingen framåt. Olika beslut ger olika konsekvenser. Du utrustar dig med favoritvapnet och slåss mot fienden i blixtrande strider – och ju bättre du sköter dig, desto skickligare blir du.

Allting är befriande ambitiöst och välgjort, men det som imponerade mest i ettan känns inte riktigt lika storartat den här gången. ”The sith lords” är ett bra spel, inget snack om saken.

Men röriga kontroller stör, och trots en och annan fräck nyhet går det inte att komma ifrån känslan av att det bästa redan har upplevts en gång förut.

Therese Granlund

Publicerad: