Ny Steam-maskin – för 9700 kronor

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
1 av 6
Företaget Digital Storms Steam-maskin.

Valve vill föra ut datorspelandet i vardagsrummet med så kallade pc-konsoler.

Nu har teknikföretagen som samarbetar med Valve börjat visa upp sina Steam-maskiner.

Senast ut är Digital Storms monstermaskin – med en prislapp på 9700 kr.

Blir 2014 Steam-maskinernas år? Det återstår givetvis att se, men i nuläget hoppar allt fler datortillverkare på Valves vision om tv-spelande via datorer, drivna av företagets eget operativsystem Steam OS.

Digital Storm, kända för sina speldatorer, har nu satt ihop en Steam-maskin som siktar in sig på krävande gamers. Enligt Pocket-Lint ska den än så länge icke namngivna maskinen ha ett Geforce Titan-grafikkort, ett nätaggregat på 700W och inbyggd vätskekylning.

Tar sig an PS4 och Xbox One

Och priset är inte nådigt: 1469 dollar (9700 kr). Mer om maskinen kommer avslöjas på elektronikmässan CES i januari.

Då kommer vi också få veta mer om lågprisalternativet som konkurrenten Ibuypower planerar. Det rekommenderade priset är 499 dollar (3300 kr), och tanken är att den maskinen ska ta sig an Playstation 4 och Xbox One med en liknande hårdvara.

Släpper Steam OS-beta

Ibuypower har visat upp två olika modeller, den ena med namnet Gordon, medan den andra heter Freeman (döpta efter hjälten i Valves ”Half-life”-spel).

I dagarna har dessutom Valve passat på att släppa en beta för sitt Linux-baserade operativsystem som ska medfölja Steam-maskinerna. Den som har ett Nvidia-grafikkort och vill testa det kan ladda ner det via Steams hemsida.

Publicerad: