Ett öppet hån mot spelarna

SPELA

Ubisoft försöker sälja oss
samma gamla spel – igen

Foto: GAMMAL BEKANT Har vi inte sett det här förut? Jo – Ubisoft har bara bytt namn på det.

PLATTFORM Vad gör man när man har släppt ett spel så många gånger att man absolut inte kan släppa det igen?

Ubisoft vet hur man gör.

Man väntar på en maskin som 3DS, kryddar spelet med några tredimensionella effekter, ändrar titeln ”Rayman 2: The great escape” till ”Rayman 3D” och... släpper det igen.

Fortfarande angenämt

Så hej, Rayman. Vi sågs på Nintendo 64, PC, Playstation, Dreamcast, Playstation 2, Game Boy Color, Nintendo DS samt Iphone. Och nu ses vi igen.

Du är fortfarande en angenäm bekantskap. Inga armar, inga ben – men mycket hjärta. Din långa plattformsresa genom trolska sagogläntor och mörka träsk är fortfarande rolig att få följa med på. Dina vänner är fortfarande väldigt charmiga och dina fiender är fortfarande lite läskiga.

På återseende

Men nyckelordet är oundvikligen ”fortfarande”. Ubisofts idisslande av den här titeln är direkt provocerande. De har till och med mage att vägra förbättra det. Här finns inget extramaterial, inga ansatser att fixa de kamera- och kontrollproblem som det drygt elva år gamla spelet fortfarande dras med. Det som finns är några fina men ytterligt meningslösa 3D-effekter.

Som jag ser det är spelet ett öppet hån mot dess publik.

Som Ubisoft antagligen ser det är det en bra ursäkt för att vid ett senare tillfälle släppa den ”definitiva” versionen av spelet.

De vet ju – som sagt – hur man gör.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Johan Martinsson