Nintendo patenterar helt ny handkontroll

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Istället för axelknappar: scrollhjul

1 av 4
Nintendos nuvarande konsol Wii U.

Först nästa år kommer Nintendo att avslöja detaljer om sin nya spelkonsol NX.

Men redan nu har en möjlig ledtråd läckt ut – i form av en ny sorts handkontroll.

Nintendo har designat en ny handkontroll. Enligt Eurogamer handlar det om ett patent för en Wii U-liknande gamepad som lämnades in till patentkontoret redan i februari i år, men som först nu uppmärksammats.

Kontrollen har en stor tryckskärm, två analoga spakar och ett styrkors, men bara två knappar på högersidan istället för de sedvanliga fyra som de flesta handkontroller har.

Oväntade tillskott

Det mest uppseendeväckande tillskottet återfinns på ovansidan, där de vanliga axelknapparna är bortplockade. Där hittar vi numera två scrollhjul. Eurogamer spekulerar i att hjulen skulle kunna användas för att bläddra igenom menyer eller för att zooma in och ut i spelens miljöer.

Huruvida den här kontrollen är en del av Nintendos kommande spelkonsol NX är omöjligt att säga. Det skulle kunna vara ett steg på vägen i designprocessen för den nya handkontrollen.

Kan skippa spelskivorna

För en månad sedan dök ett annat Nintendo-patent upp som beskrev en potentiell hemkonsol som inte inkluderade en skivläsare. Om patentet avsedde NX innebär det att Nintendo är på väg att kassera dvd-skivorna som lagringsmedium och helt och hållet satsa på nedladdningsbara spel i framtiden.

Som med allt annat när det gäller NX är det bara spekulationer. Klara besked får vi från Nintendo nästa år.

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publicerad: