Succéspelet görs i Sverige

SPELA

Svenska Grin utvecklar nya ”GRAW2”

Här är framtidskriget – utvecklat av en svensk styrka.

Aftonbladet kan i dag avslöja att pc-versionen av ”Ghost recon: advanced warfighter 2” görs av Stockholms-baserade Grin.

Foto: andreas enbuske
släpps i år Svenska spelutvecklarna Grin gör uppföljaren till ”Ghost recon: advanced warfighter”.

Den svenska utvecklingsstudions samarbete med franska speljätten Ubisoft resulterade i fjolårets hyllade pc-version av ”Ghost recon: advanced warfighter” – ”GRAW”.

Uppbyggt från grunden

Redan före det spelet lanserades fick Grin förtroendet att sätta igång med pc-versionen av del två i ”GRAW”-serien. pc-spelet är uppbyggt från grunden och på många sätt kommer kommer den att distansera sig från konsolmotsvarigheten.

Strategi och taktik

Handlingen är i princip densamma men pc-versionen kommer att kräva mer strategi och taktik, både vad gäller en- och flerspelarlägen. Enspelarläget innehåller dessutom större kartor och miljöer som är specifikt bygga för pc:n. Det blir mer fokus på individuell ordergivning jämfört med konsolversionen som är mer lagbaserad.

Grins ”GRAW2” har ”vertikalt gameplay” som lite av ett motto. Kriget förs nu inte bara i sidled utan nästan lika mycket i höjdled.

Kampanjläget kommer att ta ungefär lika lång tid att klara som första ”GRAW”. Men flerspelarläget blir mycket större. Första delen hade två olika flerspelarlägen, nu har Grin försökt plöja djupare.

”GRAW2” släpps till konsol och pc under 2007.

Fler spelnyheter:

Peter Ottsjö