Styr Sverige till VM-guldet

Publicerad:
Uppdaterad:

Solen gassar, publiken jublar och färgglad konfetti singlar ner när spelarna gör entré på planen. Det är mäktigt, det är ös, det är fest – det är fotbolls-VM. Och det är ”Fifa fotbolls-VM 2002”.

Spelet släpps samtidigt till pc, Playstation 2 och Xbox. Men alla VM-versionerna är i grund och botten i princip samma spel som ”Fifa 2002”, bara med färre spellägen och färre lag. Som kompensation har spelmakarna jobbat hårt på att få till den rätta stämningen. Och känslan är verkligen fenomenal.

Alla länder har sin egen spelstil och de tuffaste lagen är nästan omöjliga att slå. Så att styra Henke Larsson mot mål i sista matchminuten och klämma in 2–1 till Sverige samtidigt som hela östra läktaren skanderar ”SVEEEERIGE!” är en helt otrolig känsla.

Spelet är ruggigt realistiskt och grafiken är som vanligt imponerande. Grymt snabb på en rejäl pc, fast lite seg och hackig på Playstation 2.

Oavsett vilken maskin du har är det här ett riktigt bra spel. Om man sedan ska lägga pengarna på VM-versionen eller på det mer innehållsrika ”Fifa 2002” är upp till var och en att bedöma.

Therese Granlund

Publicerad: