Kan börja kosta att spela ”COD” online

SPELA

”Skulle gärna skapa
prenumerationstjänst”

Framtiden för ”Call of duty”?

En ny digital plattform.

Frågan alla ställer sig: kommer det att kosta pengar?

På en konferens avslöjade Activision att de startat en ny "Call of duty"-studio: Beachhead.

Beachhead ska skapa en digital plattform för framtida "Call of duty"-spel.

– De kommer att göra det bästa onlinecommunityt, erbjuda exklusivt material och ge en lång rad servicemöjligheter, säger Activision-chefen Thomas Tippl.

”Kommer aldrig ta betalt”

Med andra ord: de vill få dig att spela ännu mer "Call of duty" genom ett nätcommunity gissningsvis i stil med Blizzards Battle.net.

Frågan är bara om Activision tänker börja ta betalt för multiplayerspelande. Eurogamer uppger att Treyarch, Infinity Ward och Activision tidigare hävdat att "de aldrig någonsin kommer att ta betalt för multiplayerspelande i 'Call of duty'".

Men Bobby Kotick, Activisions högsta och mest frispråkiga chef, har enligt Eurogamer hävdat att han gärna "skulle skapa en prenumerationstjänst för 'Call of duty redan imorgon".

”Exklusivt om man betalar”

Och den pratglade analytikern Michael Pachter hälsar att den nya digitala plattformen som Beachhead utvecklar är ett steg i den riktningen.

– Det är rätt självklart att "exklusivt material" bara är exklusivt om någon blir ombedd att betala för det, säger han till Eurogamer.

Activision ville dock inte säga något om det under konferensen.

– Plattformen kommer vara integrerad i spelen... den har varit under utveckling i ett år och vi är spända av förväntan på att erbjuda vårt community ett större värde, säger Thomas Tippl.