Svidande kritik – mot ’Pro evolution soccer’

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Samtidigt lovar Konami att serien ska passera Fifa

1 av 6

Enligt ”Pro evolution soccers” europeiske varumärkeschef kommer serien kommer gå om ”Fifa” i framtiden, och bli det världsledande fotbollsspelet.

Detta samtidigt som pc-versionen av ”Pes 16” slaktas av användarna.

I början av 2000-talet var Konamis ”Pro evolution soccer” det mest ansedda och populäraste fotbollsspelet av dem alla. Men sedan dess har mycket hänt. EA Sports ”Fifa”-serie har passerat ”Pes” – med råge. Förra årets ”Fifa” sålde i hisnande 17 miljoner exemplar, enligt VG Chartz. Samtidigt var det endast 1,46 miljoner spelare som köpte ”Pes”.

Och ändå är ”Pes”-seriens europeiske varumärkeschef Adam Bhatti kaxigt självsäker när han i en intervju med MCV säger att spelserien kommer bli marknadsledande om några år.

”Markant övertag”

– Vi är inte långt efter ”Fifa” nu. Vi måste fortsätta krympa avståndet. Om några år så kommer vi att ha ett markant övertag igen. Men vi måste övertyga väldigt många människor, säger Bhatti.

Av reaktionerna att döma är årets ”Pes” på god väg att göra just detta – med ett undantag: pc-användarna. ”Pes 2016:s” Steam-sida trängs tumme ner-symbolerna med varandra, och spelsajten Kotaku påpekar att det är milsvid skillnad mellan konsolversionerna och pc-ditot.

Märkbart sämre grafik

– Det är i själva verket ett konstigt hybridspel som tagit några av funktionerna från PS4/XB1-versionen, som den förbättrade fysiken, men som också använder sig av många komponenter från PS3/Xbox 360-utgåvan, skriver Kotakus Luke Plunkett.

Pc-versionens grafik sägs dessutom vara märkbart sämre än på de nya konsolerna. Det gäller främst ljussättningen och texturerna, men också animationerna.

Det återstår att se hur det här rimmar med Konamis och Adam Bhattis ambition att göra ”Pes” till världens största fotbollsspel igen.

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN