”Jag skäms över Bad company 2”

SPELA

Battlefield-producenten: Jag kan inte ens förmå mig att starta Bad company 2

”Battlefield: Bad company 2” hyllades världen över.

Men producenten Patrick Bach, som nu jobbar på ”Battlefield 3”, skäms över spelet.

– Jag kan inte ens förmå mig själv att starta det, säger han till Wall Street Journal.

De dåliga nyheterna först: producenten Patrick Bach skäms över ”Battlefield: Bad company 2”.

De goda nyheterna: det beror bara på att han är perfektionist.

I en intervju med Wall Street Journal dissekerar Bach sin, och sina medarbetares, syn på spelutveckling.

”Ser det vi kunde gjort bättre”

– Jag vet inte varför, men jag skäms alltid över spelen jag gör, säger Bach. Jag kan inte ens förmå mig själv att starta ”Battlefield: Bad company 2”, vårt senaste spel, eftersom jag skäms så mycket. Jag vet att det är ett fantastiskt spel, men jag ser fortfarande bara de saker som vi kunde gjort bättre med det.

Samma tankesätt präglar utvecklingen av ”Battlefield 3”. Trots att spelet nästan är klart finns det mycket som Bach vill ändra på.

”Bli uttråkad”

– När man har hållit på med ett spel så länge som vi gjort så blir man uttråkad av sakerna som man gillade så mycket förut att man känner att du vill ändra på dem bara för att. Man håller med alla andra om att repliken den här snubben sa, ljudet den här pistolen gjorde, var perfekt, men plötsligt vill man ändra på det eftersom man har sett det för många gånger. Men bara för att man är uttråkad av något så betyder det inte att det är dåligt.

– Precis innan den här intervjun så var jag extremt upprörd över hur fula våra animationer såg ut i ett specifikt ställe av spelet, fortsätter Bach. Men fem minuter senare insåg jag att jag jämförde det med våran egen standard. Alla andra spelutvecklare skulle ha varit extremt glada över den animationen.

Jonas Högberg