Playstation-chefen: Nintendo DS duger bara som barnvakt

SPELA

”Wii och Xbox 360
börjar få soppatorsk”

Foto: INGET FÖR 20-ÅRINGAR? Sony dömer ut Nintendos bärbara konsoler som digitala barnvakter.

Visst är Sony och Nintendo fortfarande bittra rivaler.

Det bekräftade Sony-chefen Jack Tretton i en intervju med CNN.

Nintendo får ofta höra att de bara utvecklar konsoler och spel för barn. En åsikt som Sonys amerikanska chef Jack Tretton gärna ristar i sten. I en intervju med CNN förra veckan passade han på att döma ut konkurrenten. Nintendo DS är nämligen inget för vuxna människor, enligt Tretton.

– Vår uppfattning om deras ”Gameboy-upplevelse” är att det är en fantastisk barnvakt, sa han. Något som småbarn kan nyttja på flygplan, men ingen tjugoåring med självrespekt skulle någonsin sitta på samma flygplan med en sådan. Han är alldeles för gammal för sånt.

”Inte riktigt rörelsespelande”

Både Wii och Xbox 360 får sig också en släng av sleven i samma intervju.

– De börjar få soppatorsk nu när det gäller att fortsätta vara relevant 2011 och framåt. Jag menar, du måste skoja med mig. Varför skulle jag köpa en spelkonsol utan en hårddisk i den? Rörelsespelande är gulligt, men om jag bara kan veva med armarna 15 centimeter, hur kan det tillåta dem att säga att de har riktigt rörelsespelande?

Tretton menar att tiden har hunnit ikapp både Nintendo och Microsoft, och att man måste planera flera år i förväg när man släpper en ny konsol.

”Måste vara i framkant”

– Om du verkligen ska kunna upprätthålla teknologi under ett helt decennium så måste du vara i framkant när du släpper en ny plattform. Playstation 3 har fyra år på nacken, men håller än. Vi kommer få mycket gratis nu eftersom teknologin som var så fantastisk 2006 fortfarande är relevant idag och är påtagligt frånvarande hos konkurrenterna.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg