”Zerglings har också känslor”

Publicerad:

SPELA

Petas nya kampanj riktar in sig på Starcraft II

1 av 32

Djurrättsorganisationen Peta har kastat skit på allt ifrån till de senaste åren.

Men när nya ”Starcraft II”-expansionen ”Heart of the swarm” lanserades i veckan visade man upp en mjukare sida.

Representanter delade ut flygblad som skämtsamt påpekade att ”zerglings också har känslor”.

En zergling.
En zergling.

Peta har gjort sig ovän med spelvärlden de senaste åren genom att dels skapa spelparodier av ”Pokemon” och ”Mario” där de illustrerar djurens lidande i Nintendos spel, och dels

i Ubisofts kommande storspel ”Assassin’s creed IV: Black flag”.

Dök upp på releasefesten

I måndags visade dock djurrättsorganisationen att man inte har några problem med att skämta med sig själva och sina utspel. Då dök nämligen Peta-representanter dök upp på releasefesten för ”Starcraft II”-expansionen ”Heart of the swarm” för att dela ut flygblad med titeln ”zerglings har också känslor”.

Kvällen till ära hade organisationen till och med döpt om sig till Tetz, ”Terrans for the Ethical Treatment of Zerglings”.

”Inte okej att flå djur levande”

– När jag spelar ”Starcraft” så har jag märkt hur zerg blivit behandlade som djur snarare än som människor. Jag har alltid funderat på om det skulle kunna finnas en motsvarighet till Peta i ”Starcraft”-världen. Ikväll så kommer min dröm att besannas, skrev Petas marknadsstrategiker Joel Bartlett tidigare samma dag på den officiella hemsidan.

– Kom ihåg att även om zerglings inte finns på riktigt så finns det många lika ”konstiga” och exotiska djur vi delar vår planet med som förtjänar vår empati. Bara för att krokodiler och ormar ser märkliga ut betyder inte det att det är okej att flå dem levande för att göra en handväska, skor eller ett bälte.

Jonas Högberg

Publicerad:

LÄS VIDARE