Ett ögonblick...

avLinnéa Borgert

Publicerad:

... Nöjesbladets spelexpert Effie Karabuda, 20, som flyger till Los Angeles för världens största spelmässa

Effie Karabuda.

På söndag inleds världens största spelmässa E3 i Los Angeles USA.

– Spelentusiaster tar ledigt från jobbet för att kunna gå på det här, säger Effie Karabuda.

Vad förväntar du dig?

– Jag ser fram emot ett spel som heter Mass Effect, som är ett slags rymdepos, jag förväntar mig mycket information kring det. Personligen tycker jag det är mest spännande. Det kommer vara ganska överväldigande med ny hårdvara och nya konsoler. Virtual reality är ju också på tapeten nu och har verkligen utvecklats i rapidfart. Det kommer vara mycket nytt där.

Vad blir den absolut största nyheten tror du?

– Det blir om Playstation släpper en ny konsol, eller i alla fall slipar på den de har nu. Den kallas Playstation 4K, om den kommer ut så kommer det bli helt galet tror jag.

Galet på vilket sätt?

– Det skulle vara den absolut bästa konsolen som skulle vara ute just nu i så fall. Att grafiken tas till ännu en ny helt absurd nivå.

Du är en ung tjej i en mansdominerad brasch. Vad får du för reaktioner?

– Läsarna har inte reagerat på ett konstigt sätt i alla fall, men när jag har varit på typ Dreamhack och en del andra event med mycket män... Det är mest kolleger, andra tidningar, som tycker att det är lite konstigt att jag är ung och tjej. Jag har märkt att de inte riktigt vet hur de ska förhålla sig till mig, men när jag väl börjar prata om spel och de fattar att jag kan mycket så löser det sig. Då är de trevliga mot mig. Det är en väldigt konstig situation, det är svettigt, det är mycket testosteron, men det håller på att jämna ut sig lite. Det finns inga ”booth babes” längre, alltså tjejer i korta kjolar som presenterar spel eller ger ut energidrycker. Det har försvunnit nu, hoppas jag. Annars kommer jag bli jätteledsen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Sömn. Jag ska se till att sova så himla mycket i natt så att jag orkar med hela den här veckan. Sedan kommer jag bara gå på rent adrenalin tror jag.

Läs spelbloggen ”Spela med Effie” här!

Publicerad: