De väntar i fem år och ett dygn för Battlefield 3

avSimon Hjälmefjord

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FOTO: Per-Olof Sännås
DEDIKERADE Christoffer Nyberg, Kim Nyberg och Jonathan Rieter har väntat i snart ett dygn utanför webhallen.
Allt för att få tag på ”Battlefield 3”.

De har väntat i fem år på spelet. Att köa i 24 timmar för ”Battlefield 3” är ingenting i jämförelse.

Det menar ett av spelets stora fans, Kim Nyberg.

– Vi överlever på cheeseburgare och cigaretter, säger Kim.

Tillsammans med sina militärklädda vänner Christoffer Nyberg och Jonathan Rieter har Kim stått utanför Webhallen i Stockholm sedan midnatt. Ett dygn innan ”Battlefield 3” släpps.

Varför?

– Jo, för om det här är minst lika bra som det första så är det värt att vänta i 24 timmar. Har jag väntat sedan förra spelet släpptes 2006 är det värt att stå här i ett dygn. Samtidigt gör jag det här för prestigen, äran och engagemanget för spelet, säger Kim.

Använder svensk uniform

Vid 18.30-tiden sträckte kön sig från Webhallen och ut till tunnelbanan vid Hötorget. Kim uppskattar att de är 80 dedikerade ”BF3”-fans. Men bara sju bär militäruniform. Kim själv bär dagen till ära en svensk M90-uniform, med vissa modifikationer,för att efterlikna spelaffischen.

– Jag använder en svensk uniform för att ”Battlefield” är skapat i Sverige av svenska Dice. Men delvis också för att vara med i tävlingen om att vinna ett gratis spel.

Hur överlever man ett helt dygn i det oktoberbistra vädret? På ren soldatföda verkar det som.

– Vi överlever på cheeseburgare och cigaretter.

Veckor innan konkurrenten

Om några veckor släpper huvudkonkurrenten Infinity Ward sin tredje uppföljare, ”Modern warfare 3”. Men Kim tänker inte ta på sig uniformen en gång till.

– Dels så jobbar jag då. Men jag är inget ”MW3”-fan. ”Battlefield” är bättre, eftersom det inte är så inspirerat av ”Counter-strike”. Utan är mer nyskapande än vad något annat modernt krigsspel är.

Publicerad: