Nya storspelen klara för Gamex

1 av 6 | Foto: Saints row: The third
SPELA

Det blir en del barnförbjudet på Gamex i år.

Som spelet "Saints row: The third" till exempel.

Fjolårets Gamex blev en succé – med över 28000 besökare.

Den framgången har inte gått obemärkt förbi hos utställarna.

Årets spelmässa – återigen på Kistamässan i norra Stockholm – kan redan nu stoltsera med en piggare uppställning spel. Många av dem släpps inte förrän en bit in på nästa år.

Det lär bland annat märkas i Namco Bandais monter.

Både "Soul calibur V" och "Ridge racer unbounded" kommer att finnas spelbara – och dessutom kommer både japanska "Soul calibur"-utvecklaren Project Soul och finska "Ridge racer"-studion Bug Bear till mässan för att träffa fansen.

Visas bakom stängda dörrar

Utöver det kommer Namco Bandai stänga av ett område på mässan – och där krävs det att man är 18 år och redo att visa upp giltig legitimation för att komma in. Anledningen? "GTA"-parodin "Saints row" – ett spel med 18-årsgräns – finns spelbart bakom de stängda dörrarna.

"Soul calibur V", "Ridge racer unbounded" och "Saints row" är tre spel som ansluter till en redan späckad mässa. Sedan tidigare är det klart att spelen "Mass effect 3", "Call of duty: Modern warfare 3", "Need for speed: The run", "The legend of Zelda: Skyward sword" och "Super Mario 3D land" återfinns på Gamex i spelbara versioner.

Spelmässan Gamex drar igång torsdagen 3 november och pågår till och med 6 november.