Spela

Hackerattack – mot spel om Nordkorea

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Satiriska Glorious leader kan vara nedlagt för gott

Ett spel där Nordkoreas ledare Kim Jong-un springer runt och skjuter amerikaner har hackats.

Nu verkar utvecklingen ha lagts på is.

– På grund av hackerattacken och andra hot så kommer vi att bli tvungna att omvärdera vår inställning, säger spelets skapare.

För ett drygt halvår sedan rapporterade Spela om ett actionspel i 2d där Nordkoreas ledare Kim Jong-un har huvudrollen. ”Glorious leader” var dock ingen hyllning, utan avsett att bli en satir över diktaturen. Utvecklarna har bland annat lovat att Jong-un ska rida på narvalar och hänga med före detta basketproffset Dennis Rodman.

Men nu är frågan om spelet kommer se dagens ljus över huvud taget. Detta efter att studion som ligger bakom projektet, Moneyhorse, har blivit hackad.

Förstört utvecklingsmaterial

– Hackarna har förstört material som rör ”Glorious leader” och andra projekt som vi jobbat på. De har även låst oss ute från våra egna datorer och hemsida, skriver Moneyhorse på sin Kickstarter-sida.

Som en följd av detta har Moneyhorse avbrutit sin Kickstarter-insamling, som redan innan hackerattacken gick trögt. Målet på 55 000 dollar hade antagligen inte kunnat uppnås, erkänner Moneyhorse.

Ber om ursäkt till spelarna

Utvecklarna tror inte att attacken utfördes av GOP – hackergruppen som angrep Sony, enligt vissa på uppdrag från Nordkorea för att stoppa den regimkritiska komedin ”The interview” med Seth Rogen och James Franco.

Mycket tyder nu på att utvecklingen av ”Glorious leader” skrotas fullständigt.

– På grund av hackerattacken och andra hot så kommer vi att bli tvungna att omvärdera vår inställning till ”Glorious leader”. Vi tackar våra fans och supportrar, och vi är ledsna att behöva göra er besvikna.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: