EA Sports bryter med Tiger Woods

SPELA

EA: ”Vi önskar honom fortsatta framgångar”

1 av 2

De har samarbetat med varandra i 15 år.

Men nu går speljätten Electronic Arts och golfstjärnan Tiger Woods skilda vägar.

EA hävdar att det är ett ”ömsesidigt beslut”.

Electronic Arts har gjort golfspel med Tiger Woods i huvudrollen sedan 1998. Men det verkar som att den eran definitivt tagit slut. Spelföretaget meddelar nu på sin hemsida att man avslutat samarbetet med Woods.

– EA Sports och Tiger Woods har tagit ett ömsesidigt beslut att avsluta vårt samarbete, vilket inkluderar Tigers namnsatta PGA Tour-golfspel. Vi har alltid beundrat Tiger och önskar honom fortsatta framgångar i allt det han tar sig för i framtiden, skriver EA Sports Daryl Holt.

Knakat i fogarna

Många skulle hävda att kollaborationen knakat i fogarna ett bra tag nu. Efter att Woods äktenskapsbrott avslöjades 2009 har EA valt att para ihop Woods med andra kända golfare på omslagen till hans spel, och på 2012-versionen fanns han inte alls med.

Har ny satsning på gång

EA Sports kommer dock fortsätta sitt samarbete med PGA-touren, och har ett nytt golfspel på gång till nästa generations konsoler.

– Vi håller på att närma oss det nya spelet på ett helt nytt sätt för att kunna leverera den allra bästa golfupplevelsen till våra fans – vi tror att ni kommer älska det, skriver Holt.