Playstation 4 såld för miljonbelopp

Av: Jonas Högberg

Publicerad:

Sonys reaktion: Priset överraskade oss

1 av 3
Den eftertraktade jubileumsversionen av PS4 tillverkades bara i 12 300 exemplar.

Att Playstation 4 är populär visste vi redan.

Men till och med Sony drog efter andan när en specialversion av konsolen auktionerades ut – och ropades hem för en miljon kronor.

Förra månaden släppte Sony en begränsad upplaga av Playstation 4 för att fira tjugoårsdagen av den första Playstation-lanseringen. De 12 300 Anniversary Edition-enheterna, som är målade i samma silvergrå färg som Playstation 1, blev snabbt oerhört eftertraktade och såldes på Ebay för stora summor.

”Högre än väntat”

En konsol drog in hisnande 166 000 kr. Och då hade den alltså köpts i butik bara några dagar innan för drygt 4000 kr.

Nu har Sony själva sålt enheten med fabriksnumret 00001 på auktion. Slutpriset? Drygt en miljon kronor, enligt Wall Street Journal. Pengar som nu ska doneras till Rädda barnens Japan-filial, tillsammans med ytterligare en donation direkt ur Sonys egen ficka.

– Vi är tacksamma till alla som deltog i auktionen och förvånas över det högsta budet, som är högre än vi förväntat oss, säger en Sony-representant till tidningen.

Nintendo-spel för 290 000 kr

Det senaste året har flera uppmärksammade spelauktioner ägt rum. För två veckor sedan såldes det extremt sällsynta Nes-spelet ”Stadium events” på Ebay för 290 000 kr. Under november månad låg flera exemplar av ”ET”-spelet – som grävts upp ur New Mexicos öken, sedan mängder av överblivna exemplar dumpats där på 80-talet – ute på auktionssajten. Ett tämligen oskadat exemplar gick för 11 400 kr.

Men alla dessa prislappar bleknar i jämförelse med den auktion som ägde rum i somras – då världens största spelsamling såldes för 6,2 miljoner kr.

Publicerad: