Dice

Nya rykten: så här blir ’Star wars: Battlefront’

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Sägs utspela sig samtidigt som originaltrilogin

”Star wars: Episod VII” får sällskap av svenska spelet ”Star wars: Battlefront” i julen.

Och nu vet vi äntligen mer om vad vi kan vänta oss – åtminstone om man går efter de nya rykten som börjat spridas.

Bland annat utlovas en efterlängtad återgång till originaltrilogins tidevarv.

Hajpen kring den nya ”Star wars”-filmen är som bekant enorm. Men i spelvärlden är det också många som längtar intensivt efter det nya ”Star wars”-spel som ska släppas i samband med att JJ Abrams film har premiär den 18 december.

Och det är inte svårt att förstå. ”Battlefront”-serien är en av de mest hyllade ”Star wars”-produkterna bortom filmerna. Att svenska spelstudion Dice, som till vardags gör ”Battlefield”-spelen, ligger bakom projektet bidrar förstås också till uppmärksamheten.

Spela på Hoth och Tatooine

Särskilt mycket är ännu inte känt om ”Battlefront”, förutom att planeterna Hoth och Tatooine och månen Endor är spelbara kartor.

Nu påstår dock sajten Making Star wars att man fått tillgång till information om spelet via en anonym källa.

Enligt denna källa ska storyn i ”Star wars: Battlefront” göra enskilda nedslag i prequel-filmerna, det vill säga episod I–III, men främst utspelas under samma tidsperiod som originaltrilogin. Det ska även finnas vissa segment som utspelar sig efter ”Jedins återkomst”, och spelets sista strid sägs äga rum i början av ”The force awakens”.

Upp till 64 spelare

Storyn växlar då och då perspektiv mellan imperiet och rebellerna, och det kommer även att finnas ett ”hjälte”-system på plats där duktiga spelare ges chansen att ta kontroll över prominenta karaktärer från filmerna.

Multiplayerstriderna uppges ha stöd för 64 spelare samtidigt, och i vissa spellägen ska möjligheten att både strida på marken och ute i rymden finnas.

Dice utvecklar förutom ”Star wars: Battlefront” även ett nytt ”Mirror’s edge”-spel som ännu saknar släppdatum, samt ”Battlefield 5” – som släpps först i slutet av 2016.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Dice

Spel

JJ Abrams

Star wars

Star Wars: Battlefront