Succén nu nedladdad 100 miljoner gånger

SPELA

Ett av de största mobil-
spelen genom tiderna

Foto: ”Temple run: Brave”

Det är inte bara ”Angry birds” som lockar smartphone-spelarna en masse.

Utmanaren ”Temple run” tar nu upp kampen med fåglarna på allvar.

Spelet har laddats ner 100 miljoner gånger på bara ett år.

Det är få förunnat att få sitt spel nedladdat 100 miljoner gånger. Men omåttligt populära ”Temple run” har lyckats med just det. Den Indiana Jones-inspirerade spring-för-allt-vad-tygen-håller-appen har nått den milstolpen på lite mindre än ett år sedan lanseringen.

”Vi är tacksamma”

68 miljoner har ”Temple run” till IOS, 32 miljoner till Android. Utvecklaren Imangi Studios firar nu det hela genom att göra alla sina tidigare spel gratis.

– Vi kunde aldrig ens föreställa oss att spelet vi höll på att göra och älskade skulle få ett sådant otroligt mottagande över hela världen, säger medgrundaren Keith Shepherd i ett pressmeddelande. Det senaste året har varit fantastiskt för oss, och vi tackar alla spelets alla fans.

”Angry birds” leder stort

Det verkar inte som att succén tar slut där heller. I juni släppte Imangi ”Temple run: Brave”, en sorts crossover mellan Pixar-filmen och deras eget spel, som snabbt tog sig upp på topplistorna.

Men det är dock en bra bit kvar till

sensationella nivåer. Så sent som i maj i år avslöjade finska spelutvecklaren Rovio att de arga fåglarnas olika spel laddats ner mer än 1 miljard gånger sammanlagt.

Jonas Högberg