– Detta är den sista konsolgenerationen

Av: Jonas Högberg

Publicerad:

Twitch-chefens överraskande profetia: Blir ingen PS5

1 av 4
Hittills har över 20 miljoner exemplar sålts av Playstation 4.

Xbox One och i synnerhet Playstation 4 säljer som smör.

Ändå kan de utgöra den sista konsolgenerationen.

Det menar vd:n för populära streaming-tjänsten Twitch.

Spelkonsoler brukar ha en livslängd på sex, sju år innan de byts ut mot nya, kraftfullare varianter.

Men det kan komma att ändras inom en snar framtid. I alla fall om vi ska tro Emmett Shear, vd för enormt framgångsrika streaming-tjänsten Twitch.

”Skulle bli förvånad”

I en intervju med The Guardian säger Shear att han tror att Microsoft och Sony kommer börja använda sig av en liknande hållning som mobilbranschen har – och satsa på små uppdateringar av den befintliga hårdvaran, med kortare mellanrum.

– Problemet är att konsolernas livscykel på sju år inte är förenlig med den två-åriga uppgraderingscykel som alla andra hårdvaruplattformar sysslar med. Med tanke på att det är så här konsoler alltid utvecklats och tillverkats så skulle jag bli förvånad ifall jag fick se ytterligare en konsolgeneration, säger Shear.

Köptes av Amazon

– Jag ser framför mig hur Microsoft och Sony kommer göra en 1.1-version av sina konsoler som adderar lite mer snabbhet och lite mer minne på samma sätt som mobil- och surfplatte-marknaden fungerar.

Twitch är en streamingtjänst som kan kopplas till både Playstation 4- och Xbox One-konsoler där spelare kan visa upp det de spelar för sina vänner och bekanta.

Förra året köpte Amazon Twitch för motsvarande 8,3 miljarder kr.

Publicerad: