Köpte bild på Xbox One – för 4800 kr

1 av 11 | Foto: Nu har Xbox One till slut släppts i Sverige – året efter att den lanserats i länder som USA, England och Tyskland. Och fortfarande får vi svenskar inte tillgång till alla funktioner.
SPELA

Microsofts nya spelkonsol Xbox One är het i England.

Det har lockat förslagna skurkar att utnyttja folk på Ebay.

Exempelvis den Nottingham-bo som lurats att köpa ett foto av konsolen – för 4800 kronor.

Peter Clatworthy anade oråd redan när han klickade på Ebay-annonsen.

– Det stod ”foto” på den och jag visste inte riktigt vad jag skulle tro, men när jag tittade på beskrivningen och betänkte faktumet att annonsen befann sig i rätt kategori så fick det mig att tro att annonsen var äkta, säger Clatworthy till Nottingham Post.

”Inget negativt”

– Jag tittade på säljarens feedback och där fanns inget negativt. Därför slog jag till där och då eftersom jag tyckte att det var en bra deal.

Men det var det inte. Efter att den 19-årige studenten betalat 4800 kronor – plus 85 kr i frakt – till bedragaren fick han hem ett utskrivet foto av en Xbox One-annons med posten.

På baksidan stod det: ”Tack för ditt köp”.

Fick gratis Xbox One

Historien slutar dock lyckligt. Efter att Peter Clatworthy berättade om bedrägeriet i media har han uppmärksammats över hela världen. Ebay gav honom pengarna tillbaka och har spärrat säljaren.

Och häromdagen fick Clatworthy sin Xbox One efter att elektronikföretaget Cex beslutat sig för att ge honom en gratis. De tyckte helt enkelt synd om honom.