Destiny

’Destiny’ börjar med mikrotransaktioner

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Kontroversiella betalmodellen har premiär nästa vecka

Massiva onlinespelet ”Destiny” kommer börja göra som så många andra spel: ta betalt för objekt i spelet.

Redan nästa tisdag kommer det finnas en rad nya ”emotes” att köpa – för riktiga pengar.

Ett tilltag som långt ifrån alla uppskattar.

Expansionen ”The taken king” har gjort ”Destiny” aktuellt på allvar igen. Aftonbladets Jakob Svärd belönade det nya materialet med Betyg: 4 av 5 plus och skrev att det fick ”Destiny” att kännas som ”ett väldigt annorlunda spel jämfört med ett år sedan”.

Snart blir det än mer annorlunda. Nästa tisdag kommer Bungie att introducera en ny valuta i spelet, kallad silver, som går att inhandla via Playstation Store eller Xbox Games Store.

Priserna hemliga

Den nya valutan innebär att ”Destiny” kommer få så kallade mikrotransaktioner, möjligheten att köpa objekt och föremål i spelet med riktiga pengar. Till en början kommer dessa saker att vara begränsade till ”emotes”, känsloyttringar som spelarnas avatarer kan använda för att uttrycka sig gentemot andra spelare.

Enligt ett pressmeddelande kommer 18 nya emotes att finnas att köpa på tisdag i The Tower, spelets sociala nav. Priserna kommer avslöjas först då.

Många tveksamma

– Precis som de tre nya emotes som medföljde samlingsutgåvan av ”The taken king” kommer inte heller de här att påverka spelet på något sätt, skriver Bungie och påtalar att de inte kommer tvinga någon att köpa de här känsloyttringarna.

Detta har inte hindrat spelare från att vädra sin skepsis inför den kontroversiella betalmodellen. Många anser nämligen att mikrotransaktioner bara är ett cyniskt sätt att krama så mycket pengar som möjligt ur varje spelare, även efter att de redan betalat för själva spelet. Rädslan är därför att ingreppet ska kunna ”förstöra” balansen i ”Destiny”.

Får uppföljare nästa höst

– Om du fortfarande är skeptisk så kan du logga in nästa vecka och själv ta en titt. Vi kommer ge dig lite gratis silver så att du kan köpa en emote eller två och bli en legend genom dansens makt, skriver Bungie.

Av allt att döma kommer ”Destiny” inte att få några fler expansioner, men källor till Kotaku säger att spelet kommer få gratis uppdateringar i form av quests och mindre uppdrag under 2016.

”Destiny 2” är tänkt att släppas nästa höst.

Missa inga spelnyheter eller trailers – följ Spela på Facebook!

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Destiny

Gaming