Därför släpps inte ”NHL 12” – till pc

SPELA

Men Fifa tillbaka i full styrka

För en gångs skull skryter EA om ett ”Fifa”-spel till PC.

”Fifa 12” ser ut att bli identiskt på både PC, Xbox 360 och Playstation 3.

NHL 12

Varje år kommer ”Fifa” i en rad versioner till en rad olika format. Pc-spelarna har i många år fått nöja sig med en nedbantad utgåva jämfört med flaggskeppsversionerna till 360 och PS3.

Så blir det inte i år.

”Gameplay av högsta kvalitet”

Både spelmotorn och alla inslag i ”Fifa 12” kommer att vara samma ut på både pc och konsol.

– Det här är tillfället pc-spelarna väntat på – nu kan de fullt ut uppleva det prisbelönta spelet på sin favoritplattform, säger producenten Kaz Makita till Eurogamer.

– Pc-fans kommer att kunna njuta av gameplay av högsta kvalitet, alla djupgående spellägen och den mest realistiska grafiken någonsin – inklusive vår nya liveservice, EA Sports Football Club.

Jaja, ta det lugnt, Kaz. Du spricker snart.

Inget ”NHL”

Electronic Arts skryter inte alls lika mycket om pc-versionen av ”NHL 12”. Eftersom det inte blir någon. När Spela intervjuade EA Sports-chefen Peter Moore nyligen hälsade han att skälet till det stavas piratkopiering. Jämfört med ”Fifa” säljer ”NHL” inte alls lika bra på pc.

”Fifa 13” då? Ja, EA lär inte säga något om det på ett bra tag. Men chansen finns förstås att hela fyra plattformar får den tyngsta utgåvan av ”Fifa” nästa år. Playstation 3, Xbox 360, PC – och Wii U.