”Billiga appar dödar oss”

SPELA

Gears of war-studion
ser mörkt på framtiden

Foto: OSÄKER SATSNING? Epic förutspår att spel som deras eget ”Gears of war 3” drabbas av tillgången till billiga appar.

Epic Games VD Mike Capps är orolig. Billiga appar stjäl allt mer uppmärksamhet från de stora spelen.

– Kommer någon bry sig om nästa konsolgeneration alls?

Allt fler väljer att spela billiga småspel då de finns tillgängliga på de plattformar, Facebook och smartphones, som folk använder mest. Men betyder det att de stora spelen som släpps till konsolerna får svårare att locka till sig köpare? ”Gears of war”-utvecklaren Epic Games VD Mike Capps tror det.

”Aldrig varit så här osäkra”

– Om det finns något som dödar oss så är det 7-kronorsappar, säger han i en intervju med Industrygamers. Hur säljer du ett spel som kostar 500 kronor och som verkligen är värt det till någon som är van att hosta upp några kronor för ett spel som mest?

– Vi har inte varit så här osäkra på vad som kommer härnäst i spelbranschem på de tjugo år som Epic har funnits.

Capps menar att spelvärlden är inne i en kritisk fas nu, med tanke på att det finns så många olika plattformar och så mycket ny teknologi som slåss om uppmärksamheten från konsumenterna.

”Det är läskigt nu”

– Kommer det ens att finnas fysisk distribution om tio år, eller ens fem? Kommer någon bry sig om nästa konsolgeneration alls? Det var en självklarhet att Playstation 3 skulle lyckas eftersom Playstation 2 var så otroligt framgångsrik. Men kan man verkligen vara säker på att du vet att alla kommer hoppa ombord på nästa generations konsoler? Jag hoppas verkligen det. Men ändå, det är läskigt nu.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg