Spela

Nya stora namn till ”Assassin’s creed”

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Filmtolkningen får stjärnspäckad rollista

Michael Fassbender och Marion Cotillard är redan klara för Hollywood-filmatiseringen av ”Assassin’s creed”.

Nu adderas ytterligare två stora namn till rollistan: Jeremy Irons och Brendan Gleeson.

Den historiereviderande spelserien ”Assassin’s creed” är omåttligt populär. Nästa år är det tänkt att den ska nå ut till ännu fler – tack vare en påkostad Hollywood-film som håller på att spelas in just nu.

Michael Fassbender (”Steve Jobs”, ”Prometheus”) och Marion Cotillard (”The dark knight rises”) är filmens huvudrollsinnehavare. Fassbender producerar dessutom spektaklet.

Och nu har fler namn läckt ut.

Var med i ”Braveheart”

Deadline rapporterar att de båda veteranerna Jeremy Irons (”Die hard – hämningslöst”, ”Dubbelgångare” och ”Mannen med järnmasken”) och Brendan Gleeson (”Braveheart”, ”Gangs of New York” och ”Edge of tomorrow”) har anslutit sig till inspelningsteamet. Irons spelar Cotillards far, medan Gleeson spelar Fassbenders far.

Fassbenders karaktär, Callum Lynch, återfinns inte i något av spelen utan är skapad speciellt för filmen. Däremot figurerar Lynch i samma universum som spelen, och det som händer i filmen är tänkt att påverka framtida ”Assassin’s creed”-spel.

Premiär nästa år

Än så länge finns inte mycket att berätta om filmens story, men av sammanfattningen på imdb att döma är Lynch en nutida karaktär som, likt de första spelens Desmond Miles, upptäcker assassinernas hemliga orden när han utforskar sin förfader Aguilars minnen.

”Assassin’s creed” har premiär på bio den 21 december 2016.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på supersäljarna inom TV. Spara tusenlappar. Köp här

Komplett.se

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publisert: