– Därför säljer Wii U så dåligt

SPELA

Nintendo-veteran: Namnet Wii U är fruktansvärt

1 av 4 | Foto: Wii U.

Nintendos indiespelsguru Dan Adelman har lämnat spelföretaget.

Och nu när han tillåts tala fritt ger han sin syn på varför Wii U säljer så dåligt.

– Namnet är fruktansvärt. Jag tror att det har halverat konsolförsäljningen.

Dan Adelman har de senaste nio åren arbetat som Nintendos utsträckta hand mot indiespelsutvecklarna. Det är mycket tack vare Adelman som spel som ”Cave story” och ”World of goo” dykt upp på Nintendos plattformar.

Men nu har indiespelsgurun tagit sitt pick och pack och lämnat företaget. Det senaste året har relationen blivit allt mer ansträngd efter att Adelman kritiserade Nintendo öppet på Twitter, främst för beslutet att regionslåsa Nintendo 3DS (en funktion som gör att japanska och amerikanska 3DS-spel inte kan spelas på en europeisk 3DS och vice versa).

”Sämsta idén någonsin”

I en intervju med Kotaku avslöjar Adelman nu att han därefter uppmanades att inte använda Twitter mer.

– Efter att jag hade skrivit det där sa de att jag var tvungen att sluta med Twitter helt och hållet. När sedan folk började klaga på att jag inte längre var aktiv på Twitter så föreslog Nintendo att en pr-person skulle kunna posta inlägg i mitt namn. Jag tyckte att det var den sämsta idé jag någonsin hört, så jag ignorerade dem och lät tystnaden tala, säger Adelman.

”Wii U förtjänar bättre”

De senaste dagarna har dock Adelman öppnat munnen igen och svarat på frågor från gamers på Ask.fm. Bland annat har han gett sin syn på varför Wii U säljer så dåligt.

– Wii U säljer inte så bra som den förtjänar att göra. Den har massvis att erbjuda, många fantastiska spel som du inte kan uppleva på någon annan plattform. Men namnet Wii U är fruktansvärt. Jag tror att det har halverat konsolförsäljningen.