Läsarna: ”Det här blir hur grymt som helst”

SPELA

Spelas läsare om GTA V

Nu när vi vet att det kommer ett ”GTA V” är frågorna fler än någonsin.

Var kommer det utspela sig? Hur stort blir det? Hur många karaktärer kommer man styra? Varför ska man ens bry sig?

Så här resonerar Spelas läsare.

Foto: KUNGEN AV SERIEN? Många läsare hoppas att ”GTA V” ska inspireras av ”San Andreas” från 2004.

Tobias Skog: Med tanke på hur sopigt GTA 4 var får dom allt skärpa sig. Alla andra GTA innan har varit kult utom just fyran. Synd på en bra serie men med en bra femma kanske man kan förlåta :)

Erik Jakobsson Fritzon: Själv tror jag att spelet kommer utspelas i Washington D.C. Då ”five” är skrivet med precis samma typsnitt som på femdollarssedeln, på femdollarssedelns baksida finns nämligen Lincoln memorial som ligger i Washington.

Arian Malakuti Tehrani: Helt klart Tehran, skulle krossa alla sorters spel som någonsin gjorts...

Nils Paulson: Har hört rykten om att den utspelar sig på 60-talet. Femman är verkligen lik en amerikansk sedel från den tiden.

Kim Pesola: Tycker att Peter sammanfattar Rockstars problem väldigt bra: hur ska de berätta en lika djup och gripande historia som i GTA 4 och ändå ge spelaren frihet och den typen av galenskaper som gör att spelet inte blir överkört av Saints Row the third på den punkten? Kanske inte vore så dumt med en ännu starkare episodifiering i GTA 5, d.v.s. att man spelar som flera olika karaktärer med olika berättelser som knyts samman.

”En värld i stil med Mafia 2”

Fredrik Lindqvist: Jag är lite mot hela sandlådekonceptet så därför har aldrig GTA tilltalat mig fram tills del 4 som jag spelade tack vare storyn. Men för att locka någon som mig så skulle jag hellre se en mer styrd värld i stil med Mafia 2, där du fortfarande har friheten att ta dig runt staden men ändå inte går alltför långt ifrån huvudspåret. Jag får alltid känslan av att GTA bara handlar om att latja runt och att mainstoryn bara finns för att den ska finnas.

Konrad William Willstein: GTA IV kunde inte mäta sig med San Andreas. Fyran kändes stel och det såg helt messed up ut när man sprang, och jag förstår inte hur de kunde ändra en hel stad som var så ikonisk för GTA. Jag förstår att CJ's kapitel är förbi, men ett spel som mer går tillbaka till SAs frihet, skulle jag föredra.

Stefan Psyborg Andersson: Med tanke på att det låter som att vi kommer få spela som flera karaktärer skulle jag vilja se kanske 5 städer i en stat/område och du spelar som fyra olika karaktärer, som börjar i varsin stad. Sedan knyts deras öden samman i en episk story där man har någon sorts klimax i den femte staden, där de alla möts och du får välja vem du vill avsluta med.

”Kombinera San Andreas med GTA IV”

Pontus Axelsson: Sett till storyn är San Andreas bäst, även om man räknar med den variation av saker man kan göra medan GTA IV är grafikmässigt världsklass. Kombinera storyn och möjligheterna från San Andreas med grafiken i IV så blir det världens bästa spel - någonsin.

Ludvig Lindeberg: Som många andra tycker även jag att San Andreas var det helt klart bästa spelet i serien. GTA IV kändes väldigt bökigt och ibland väldigt långtråkigt. Jag trivdes med friheten som erbjöds i San Andreas och alla de olika sätten att ändra sin gubbe på.

Dennis Gud Gynnestam: Hoppas de tar steget ännu längre från fyran. Mer realism. GTA 4 var totalt överlägset de andra titlarna i serien. Grafiskt, realism, story och mer levande. Mer customization skulle dock uppskattas. Mer kläder, möjlighet att ändra bilar och förvara dem riktigt. Större helt ny värld med. Men det viktigaste i mina ögon är en bra och djup story så som den i 4an.

Joel Carlsson: Enda gången jag har varit såhär säker på att ett spel kommer bli ett mästerverk var när StarCraft II utannonserades. Detta kommer bli hur grymt som helst, stensäker på det.