E-sportskandal – i League of legends

SPELA

Två proffslag diskade av MLG

Foto: ”League of legends”

E-sportvärlden skakas av en skandal.

De bägge lagen i MLG Summer Championships ”League of legends”-finalen har diskats efter att de gjort upp på förhand om att dela på prispengarna.

Den amerikanska e-sportorganisationen Major League Gaming har diskvalificerat årets finallag i Summer Championships ”League of legends”-turnering, rapporterar Rakaka. Detta efter att de bägge lagen, Curse NA och Team Dignitas, beslutat sig för att dela på prispengarna på förhand.

Får inga prispengar

Själva finalen väckte också ont blod hos både MLG och fansen. De inblandade i första ronden valde slumpmässiga kämpar och slogs mot varandra i en kaotisk sammandrabbning där det blev uppenbart att taktik inte hade så mycket med utkomsten att göra.

De båda lagen har accepterat beslutet och får nu varken några prispengar eller några säsongspoäng.

”Vi har visat brist på respekt”

Curse NA har lagt upp en Youtube-video där de ber alla, inte minst ”League of legends”-fansen, om ursäkt.

– Vi känner att vi liksom har visat brist på respekt mot e-sporten och den professionalism som borde omgärda den, säger Curses Brandon ”Saintvicious” DiMarco. Fansen förtjänar en bättre show och MLG förtjänar en bättre show... och utvecklaren Riot förtjänar en bättre show eftersom de investerat så mycket pengar och så mycket tid och resurser i det hela. Vi vill bara säga att vi ber om ursäkt, och att ni kan förvänta er mer av oss i framtiden.

Jonas Högberg