Sony varnar för PS4-brist

SPELA

Reviderar försäljningsprognosen efter E3-mässan

1 av 7

Efter spelmässan E3 är det många som förhandsbokat en Playstation 4 eller förkunnat sin vilja att köpa en när den släpps i vinter.

Därför har Sony nu justerat sin försäljningsprognos och tvingats konstatera att det inte är säkert att alla som vill ha en PS4 vid lanseringen faktiskt får en.

Att nya konsoler till en början släpps i för små upplagor för att alla som vill ska kunna köpa dem är ett vanligt problem. Som nu ser ut att drabba även Playstation 4.

Sony har efter E3-mässan höjt sin försäljningsprognos för PS4, och även om de inte avslöjar några siffror är det enligt uppgift en mycket god prognos. Kanske är den till och med för bra.

Stor efterfrågan

– Efterfrågan kan mycket väl överstiga utbudet, säger Sony Computer Entertainments chef Andrew House till Wall Street Journal.

Och frågar man Jack Tretton, chef på Sony Computer Entertainment America, finns det få saker som kan stoppa Sony – inte ens mobilmarknaden.

”Framtiden ser ljus ut”

– Vi är upphetsade över det momentum vi nu har, säger Tretton till Gamesindustry. Jag tror att det nu finns fler människor som kommer gå från smartphones och surfplattor till ”Call of duty” än det är människor som kommer gå från ”Call of duty” till smartphones och surfplattor. Framtiden ser väldigt ljus ut för konsolmarknaden – det slår vi vad om.

Ett skäl till det kan vara att priset på spelen till nästa generations konsoler inte kommer att höjas, som det tidigare spekulerats om.

Jonas Högberg