Gaming

Fansen rasar mot ”The witcher 3”

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

”Ett exempel på varför man inte ska förboka spel”

Fansen känner sig lurade.

Hett efterlängtade rollspelet ”The witcher 3” är inte lika snyggt som den första trailern antydde att det skulle vara.

Nu utlovar utvecklaren CD Projekt Red en enorm patch som ska plåstra om pc-versionen.

Länge har det varit praxis av spelföretagen att locka konsumenter med otroligt snygga trailers. Men ofta är pr-materialet ett bländverk. Det färdiga spelet tenderar att se fulare ut på grund av tekniska problem, tidsbrist och besparingsåtgärder.

På senare tid har upprörda gamers uppmärksammat fuskandet allt mer. Förra året resulterade det i att spel som ”Dark souls II” och ”Watch dogs” hamnade i skottgluggen.

Mindre imponerande

Nu kan även ”The witcher 3” sälla sig till det sällskapet. På Youtube återfinns flera jämförelsefilmer där bilder från en två år gammal trailer jämförs med pc-versionen av spelet. Och visst har effekterna och texturerna blivit mindre imponerande.

– Ännu ett exempel på varför man inte ska förboka spel, skriver forumanvändaren Negator på Neogaf.

Folk är också arga över att det inte tycks vara någon märkbar skillnad mellan Playstation 4- och pc-versionen av spelet.

Ursäktar skillnaden

Men det kan komma att ändras inom kort. Eurogamer har pratat med utvecklaren CD Projekt Red som säger sig ha en patch redo med drygt 600 ändringar och som kommer tillåta pc-spelare att ”förbättra grafiken och de grafiska inställningarna”.

Spelstudion ursäktar skillnaderna mellan trailern och det färdiga spelet med att man var tvungna att byta renderingssystem och att man velat optimera bilduppdateringen.

”Handlar inte om lögner”

– Vi borde kanske inte ha visat den där trailern, jag vet inte, men vi visste inte då att det hela inte skulle fungera. Det handlar inte om lögner från vår sida eller någon sorts illvilja mot spelarna, säger CD Projekt Reds medgrundare Marcin Iwinski.

– Det är viktigt att poängtera att vi kommer fortsätta att arbeta på pc-versionen.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gaming