Kojima hyllas – i ”Goat simulator”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Svenska utvecklarna visar MGS-skaparen sitt stöd

1 av 4 | Foto: Annika af Klercker
Hideo Kojima.

”Metal gear solid”-skaparen Hideo Kojima ryktas ha det tufft på Konami.

Nu har han dock fått en oväntad allierad – i form av den svenska studion bakom ”Goat simulator”.

Hideo Kojima är en av världens mest kända spelskapare, mycket tack vare sitt arbete med den populära ”Metal gear solid”-serien. Den senaste månaden har dock ryktena om att Kojima är på väg att sparkas från spelföretaget Konami avlöst varandra.

Mycket talar också för att det är den påstådda osämjan mellan Konami och Kojima som lett till att ”Metal gear solid”-skaparens och Guillermo del Toros gemensamma spelprojekt ”Silent Hills” skrotats.

Försvann från omslagen

Allmänheten har kunnat se vad som tycks vara konkreta bevis på Konamis missnöje med Kojima. För några veckor sedan uppdagades det nämligen att spelskaparens namn tagits bort från omslagen till flera ”Metal gear solid”-spel.

I hopp om att stödja Kojima i hans svåra stund har det svenska spelföretaget Coffee Stain Studios Kojima nu tagit ett udda beslut – och inkluderat legenden i eftertexterna till det humoristiska ”Goat simulator”.

”Alltid välkommen hos oss”

Kojima har fått ett ”extra speciellt tack” och i raderna under passar Coffee Stain Studios på att uppmana Konami att återinföra det numera bortplockade demot för ”Silent Hills”, kallat ”PT”, på Playstation Store.

– Vi hörde att Hideo Kojima har exkluderats från eftertexterna till ”Metal gear solid V” så därför har vi inkluderat honom i eftertexterna till ”Goat simulator”, står det att läsa på Coffee Stain Studios Facebook-sida.

Svenskarna har dessutom ett erbjudande till den hårt ansatte spelskaparen.

– Du är alltid välkommen att jobba hos oss, Kojima!

Publicerad: