Mossiga mutanter

Publicerad:
Uppdaterad:
De två plussen till ”Singularity” sitter långt inne.
De två plussen till ”Singularity” sitter långt inne.

SPELA

FPS Inte ens din mamma skulle bli överraskad av det här spelet. ”Singularity” är exakt som om Raven software modellerat det efter en 50-årings bild av hur ett sånt där tv-spel ser ut. Kommunister, galna professorer, tidsresor, maskingevär ... och mutanter! Glöm inte mutanterna!

Raven visar som vanligt prov på en makalös kreativitet. Deras förra spel handlade till exempel om nazister som experimenterar med mutanter. Hur samma människor kom på idén med kommunister som experimenterar med tidsmaskiner är en gåta. Det är bara att knäböja inför spelvärldens spänstigaste fantasi.

I ”Singularity” – som börjar med den ena klumpiga ”Bioshock”-stölden efter den andra – verkar målet vara att samla så många frequent flyer-poäng som möjligt på stalinisternas tidsresebyrå. Man kramar livet ur soldater genom att åldra dem till döds, man blåser upp tidsbubblor, man lagar trasiga trappor genom att spola tiden baklänges tills de är hela igen. Ibland kastas hela spelvärlden tillbaka till 1955, och tydligen snodde Raven med sig spelmotorn därifrån när de ändå var där.

Man kan invända att de med ”Singularity” åtminstone försökt flexa fantasin något mer än med fjolårets ”Wolfenstein”.

Men mitt jobb är inte att dela ut guldstjärnor för personlig utveckling. Mitt jobb är att dela ut plus, och det bär mig emot att ens ge ”Singularity” två stycken av dem.

Publicerad: