Sony

Sony efter ryktena: Vi överger inte ’The last guardian’

Av: 

Nöjesbladet

Jonas Högberg

SPELA

Förnekar att uppföljaren är nedlagd

Den andliga uppföljaren till klassiska ”Ico” och ”Shadow of the colossus” kanske aldrig ser dagens ljus.

Efter åtta års utveckling har Sony nämligen struntat i att förnya varumärket för ”The last guardian”.

Men nu meddelar Sony att de är beslutna att göra det trots allt.

Turerna kring ”The last guardian” har varit många. Det extremt efterlängtade spelet – en andlig uppföljare till sällsamma Playstation 2-äventyren ”Ico” och ”Shadow of the colossus” – började utvecklas redan 2007. Sedan dess har det skjutits upp otaliga gånger, och den kreativa ledaren Fumito Ueda har lämnat utvecklingsstudion Team Ico (men arbetar fortfarande på spelet som frilansare). Samtidigt frodas alltjämt ryktena om att ”The last guardian” lagts ner eller är på väg att läggas ner.

Snokade i patentarkiv

Senast i december meddelade Ueda att spelets utveckling går framåt ”under helt nya förutsättningar”, vilket fick folk att spekulera i att det tidigare Playstation 3-spelet nu är på väg till Playstation 4.

Men nu får tvivlarna nytt vatten på sin kvarn – eftersom Sony av allt att döma har struntat i att förnya varumärket ”The last guardian”. Det är All Games Beta som snokat runt i USA:s patentarkiv och upptäckt att varumärket övergivits.

Kan döpas om

Om det här betyder att ”The last guardian” är nedlagt eller om spelet döpts om återstår att se.

Kanske får fansen rikta blicken mot det delvis svenskutvecklade äventyret ”Vane” istället. Två av studions fem medarbetare har tidigare jobbat på Team Ico, och deras spel är tydligt inspirerat av ”Ico” och ”Shadow of the colossus”.

Sony förnekar

Sony gick dock sedan ut och förklarade att uppföljaren inte alls är nedlagd och att de planerar att skicka in en ny ansökan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela

/

Sony

ÄMNEN I ARTIKELN

Sony

Playstation 4

Playstation 3

Gaming