Endless runner i överljudsfart

avAlfred Holmgren

Publicerad:

Samurai blitz är lika snyggt som underhållande

1 av 5

ENDLESS RUNNER Tokugawa Ieyasu, den skoningslöse grundaren av Tokugawa-shogunatet och en av Japans mäktigaste stridsherrar någonsin, ska ha sammanfattat sin filosofi med orden ”Låt ditt steg vara långsamt och stadigt, så att du inte snubblar.”

Tack och lov sa han ingenting om att flyga fram i överljudsfart mellan svävande oni-masker som man klyver med sin katana.

Pixlade panoraman

”Samurai blitz” är en endless runner som lika gärna skulle kunna kallas endless bouncer: målet är inte att springa långt och snabbt, utan att bygga combos genom att dubbelhoppa från fiende till fiende. Genom att nudda skärmens vänstra halva hoppar man, medan den högra triggar attacker. Det är lika simpelt som det låter, men efter ett fåtal omgångar visar det sig även rymma en hög grad av finess.

För att inte tala om estetiken: ”Samurai blitz” är mer troget spelhistorien än Japans dito, en övertygande throwback till 80-talets sidscrollande arkadspel. Dess pixlade panoraman över feodala Japan är ibland så vackra att man svär sig blå i ansiktet över att det är så svårt att ta screenshots samtidigt som man reducerar demoner till kaffeved.

Tålamod är allt

Det här är inte spelet för dig som knycklar ihop telefonen mot pannan som en tom ölburk vid minsta motgång.

Men som ett annat berömt Tokugawa Ieyasu-citat lyder:

”De starka människorna är de som förstår innebörden av ordet ’tålamod’.”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Gaming