Spela

”Star wars”-spelet anklagas för homosexuell propaganda

SPELA

”Nu har Star wars gått över
till den mörka sidan”

Vad är det värsta ett spel kan utsätta ett barn för?

Familjerättsorganisationerna i USA vet svaret: homosexualitet.

Och den här gången har de en ny måltavla – onlinerollspelet ”Star wars: The old republic”.

Familjerättsorganisationerna Florida Family Association och American Decency Assocation rasar. Anledningen? Att Bioware planerar att låta spelarna kunna ha homosexuella relationer med sina virtuella följeslagare i ”Star wars: The old republic”.

Vill sätta press på Bioware

På båda organisationernas hemsidor finns nu en protestlista som deras anhängare och andra liktänkare kan skriva under i syfte att sätta press på Bioware och myndigheterna. Meddelandet som medföljer och som är riktat till Bioware är glasklart:

”Amerikanska familjer växte upp med familjevänliga ’Star wars’-filmer. Filmerna innehöll inga svordomar, ingen nakenhet och inga sexuella situationer.”

”Förstör familjevänliga kvaliteter”

”Att Bioware och Electronic Arts är på väg att förstöra dessa familjevänliga kvaliteter i ’Star wars’-spel bara för att blidka 35 hbt-deltagare och tillfredsställa extremister är ofattbart.

’Star wars’-spel är för barn. En överväldigande majoritet av de 1,7 miljoner spel som sålts används av barn som inte behöver bli utsatta för den här propagandan. Var vänliga att hålla er till er policy att undvika dylika representationer i era spel.”

Kanske har brevet inspirerats av Tony Perkins, ordföranden för familjerättsorganisationen Family Research Council. Han sablade ner ”The old republic” i sin dagliga radioshow redan i slutet av januari. Bland annat anklagade Perkins spelet för att ha gått över till den mörka sidan och menade att det största hotet mot Imperiet numera är homosexuella aktivister.

Jonas Högberg

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela