Svenska meddelandet förbryllar spelvärlden

SPELA

Mystiska radiotalet smögs in i Silent Hills-teasern

1 av 5
”PT” är en interaktiv teaser för kommande ”Silent Hills”, som i sin tur är ett samarbete mellan Hideo Kojima och Guillermo del Toro.

Härom veckan avslöjades ett nytt ”Silent Hill”-spel av japanska Konami.

En svensk radioinspelning som medverkar i den spelbara teasern förbryllar dock spelvärlden.

Av allt att döma hänvisar den till Orson Welles klassiska radiodramatisering av ”Världarnas krig”.

Spelskaparen Hideo Kojima älskar att sätta griller i huvudet på sina fans. Så är också fallet med den senaste delen i skräckserien ”Silent Hill”, som han utvecklar tillsammans med filmregissören Guillermo del Toro (”Pacific rim”, ”Hellboy”, ”Pans labyrint”).

”Silent hills”, som det nya spelet heter, utannonserades nämligen på ett väldigt märkligt sätt. En spelbar teaser med namnet ”PT” släpptes härom veckan till Playstation 4. Teasern utspelar sig i en hemsökt lägenhet och är en enda spelbar gåta. Först när folk lyckades lösa den fick världen nys om Kojima och del Toros samarbete.

Ruvar på fler gåtor

Men många menar att teasern ruvar på fler mysterium – som antagligen kommer få svar först när ”Silent Hills” släpps.

Det kanske största mysteriet av dem alla är en svensk radioinspelning som upplyser spelaren om att ”radiodramat för 75 år sedan var sanning”. De flesta är överens om att det torde peka på Orson Welles klassiska radiodramatisering av ”Världarnas krig” som sändes i oktober 1938.

”Bli en av oss”

”Silent Hills”-teaserns radioinspelning fortsätter nämligen med att antyda att utomjordingar är här på vår jord och övervakar oss. De ska även ha tagit kontroll över media och polisväsendet.

Därefter uppmanas spelaren ”att bli en av oss” och informeras om att portarna till en ny dimension är på väg att öppnas.

Huruvida Hideo Kojima bara jävlas med sina fans eller om meddelandet faktiskt har någon inverkan på handlingen i ”Silent Hills” återstår att se.

Det är även oklart när spelet släpps eller om det är Playstation 4-exklusivt.