Spela

Hisnande snyggt agentäventyr

SPELA

Sam Fisher är hemligare än hemligast. Som ärrad kommandosoldat anlitas han av spionorganisationen NSA:s icke-existerande insatsgrupp Third Echelon för att nosa i en skum konspiration i Georgien.

”Rainbow six”-skaparna Red Storm lämnar sitt taktiska krigande och bidrar med expertis till en riktig pulsdunkare till hightech-thriller-

Själva grejen är att smyga och undgå upptäckt. Och spelet är krävande. Enbart övningsuppdraget för att något så när få koll på spelkontrollen tar en timme. Det är rätt mycket snitslad bana men som i andra spel av den här typen (”Hitman”, ”Thief”) blir det många omtagningar.

Men nästan varenda ny scen är en riktigt cool utmaning.

”Splinter cell” är något av det allra snyggaste du kan spela. Extremt detaljrikt med otroliga ljus- och skuggeffekter. Ibland närmast som film.

Fishers rörelseschema är enormt. Han klättrar på rör, glider på linor, smyger sig på fienden och tar gisslan. Fickorna är fulla med läckra spionprylar.

”Splinter cell” är en skön glidning mellan glättiga Bond och författaren Tom Clancys thrillers, vars märke spelet bär. Läskigt spännande och nästan, nästan som på riktigt.

Henrik Rudin

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på supersäljarna inom TV. Spara tusenlappar. Köp här

Komplett.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela